Testimonials

Als startende ondernemer heeft Claartje mij geholpen om mijn Business Plan SMART te maken. Door haar expertise en opbouwende kritiek is de start van mijn onderneming Future Sales voortvarend begonnen. Daarnaast heeft ze me geholpen om mijn Elevator Pitch nog scherper te krijgen. Verder is Claartje prettig in de omgang, blijft altijd rustig, is betrouwbaar, communiceert direct en duidelijk en is dus als Business Coach een toegevoegde waarde voor elke startende en ervaren ondernemer. Als ondernemer zoek ik een sparringspartner en die heb ik in Claartje gevonden!

Richard MeierFuture Sales

Claartje heeft mij gedurende anderhalf jaar gecoacht bij het nader vormgeven en in de markt zetten van mijn counselling praktijk. Opvallend aan de stijl van werken is haar vermogen tot goed luisteren en vervolgens haar gedetailleerde observaties in hoofd en bijzaken bij je terug te leggen. Zij straalt een enorm geduld en openheid uit waardoor ik het gevoel kreeg dat ik er met al mijn plussen en minnen mocht zijn. Zoals veel hoogsensitieve personen heb ik een leerproces dat door veel coaches als ingewikkeld wordt ervaren. Claartje heeft dit fenomeen er “gewoon” bij genomen en haar werkwijze er op aangepast. Ook bij de inhoudelijke coaching werkte dit goed samen. Zij kon soms eerder zien dan ik dat een opdracht of idee te veel voor mij zou worden en kwam met een alternatief. Ook heeft ze mij geleerd kritisch te kijken naar mijn eigen website teksten.

Psychosociaal TherapeutAmsterdam

Wat ik goed vond aan de Masterclass is dat je in alle hectiek van de dag even wat momenten hebt waarbij je naar jezelf, je businessplan, en je eigen handelen kan kijken, met feedback van de andere ondernemers, de gastdocenten en de deskundigen.
Ook heb ik persoonlijke, fijne, diepgaande gesprekken gehad met Claartje vanuit haar rol als coach. Hierbij werd er mij een spiegel voorgehouden waardoor ik telkens diep moest nadenken waarom ik doe wat ik doe.

Het huiswerk dat ik meekreeg liet me goed zoeken naar de drijfveren van waaruit ik handel. Claartje heeft mij heel goed geholpen om haalbare doelen te stellen om mijn bedrijf te laten groeien. Zij had uitstekende ideeën over hoe ik mij beter kon presenteren aan de buitenwereld teneinde meer werk en omzet te genereren. Inmiddels heb ik mijn bedrijf uitgebreid naar Suriname, ook een onderdeel wat behandeld is in de Masterclass.

Mariette PinasUn Sani uitvaartverzorging

Wat mij vooral aansprak in de coaching van Claartje is de warme, persoonlijke betrokkenheid. Claartje keek naar creatieve mogelijkheden in de bedrijfsvoering en had invalshoeken waar ik niet eerder aan gedacht had. Het is nuttig geweest.

Marco de KoningCentrum Karunika